Behöver man fortfarande virusskydd?

Sammantaget behöver du förmodligen fortfarande antivirusprogram, men vissa enheter behöver det mer än andra. Många tror att virusskydd är onödigt så länge man har sunt förnuft och inte gör något otillåtet på sin dator eller enhet. Det stämmer dock inte – även den mest försiktiga dator- och internetanvändaren kan utsättas för virus och cyberattacker.

Här är våra 4 främsta anledningar till varför du behöver ett virusskydd, eller enhetsskydd som det också kallas.

4 anledningar till varför du behöver ett virusskydd


1. Du kan inte styra vad andra gör. Du kanske har jättebra koll på vad du ska akta dig för, vilka länkar du ska undvika att klicka på och är noggrann med hur du sparar dina filer. Men hur bra DU än beter dig när du använder din dator, så kan du inte styra hur andra beter sig mot dig. Om du eller ditt företag blir utsatt för en cyberattack eller virus trots försiktighet, så kommer du tacka ditt virusskydd som räddar dig.
Du kan heller inte styra vad andra som använder företagets enheter eller nätverk gör. Till viss del kan man utbilda anställda i IT-säkerhet, men du kan inte övervaka varje klick de gör.

2. Försiktighet räcker inte. Grundläggande förståelse och försiktighet kan de flesta lära sig. Men virus och cyberattacker är inte alltid tydliga – nu för tiden är till exempel många osäkra länkar dolda i meddelanden och sidor som ser väldigt förtroendeingivande ut. Du och dina anställda kanske vet att ni inte bör klicka på ett konstigt mejl i inkorgen eller ett misstänksamt popup-fönster, men så ser det inte alltid ut längre.

Virus är smarta och hackare är skickliga. Installera ett bra virusskydd och ta hjälp av en expert på IT-säkerhet.

3. Attacker drabbar ofta de med sämre säkerhet. Virus och attacker drabbar inte bara stora företag eller privatpersoner som varit oförsiktiga, utan det är faktiskt så fler och fler attacker är riktade mot mindre företag eftersom det är vanligt att dessa verksamheter har ett otillräckligt virusskydd och sämre IT-säkerhet.
När ett företag blir utsatt kan både verksamheten, de anställda och eventuella kunder bli utsatta, vilket kan bli väldigt dyrt och förödande.

4. Virusskydd är en enkel försäkring. En dator eller annan enhet är inte bara ett ställe där du kan använda internet eller arbeta. Det är också där du förvarar viktiga dokument, företagshemligheter och personliga uppgifter. Att skaffa ett bra virusskydd är ett enkelt sätt att skydda sig mot att dina eller företagets filer och uppgifter hamnar i fel händer eller raderas.

Ett virusskydd är en väldigt bra investering när det kommer till att skydda dina datorer och enheter, både när det kommer till risken att förlora företagsinformation, få företagshemligheter stulna eller få din identitet stulen.

Implementera virusskydd med PcElit

Vi på PcElit hjälper dig och ditt företag med implementering av enhetsskydd, för att öka IT-säkerheten i din verksamhet. Läs mer om vår IT-säkerhet eller kontakta oss så berättar vi mer!

KONTAKTA OSS

För en kostnadsfri konsultation, skicka oss ett meddelande.